30 июл. 2011 г.

La Moleşti au fost renovate terenurile de sport

Circa 300 miii de lei au fost cheltuiţi din bugetul Primăriei Moleşti şi din bugetul raional pentru lucrările de modernizare la cele două terenuri sportive din Moleşti. Este vorba despre stadionul adiacent liceului şi cel mare, pe care îşi dispută meciurile, echipa „Steaua” Moleşti, în cadrul Campionatului raional la fotbal.

La sfârşitul lunii mai, cele două stadioane ale satului Moleşti au suferit modificări esenţiale. Stadionul mare al satului, unde se joacă toate meciurile importante pentru sat, a fost reîngrădit. Gardul de plasă metalică, menit pentru a opri mingile trimise înafara terenului nu mai fusese schimbat de zeci de ani. Astfel, au fost puşi stâlpi metalici, cu înălţimea de peste 4 metri, pe care a fost instalată plasa metalică, de o calitate mai bună, faţă de cea precedentă. De asemenea, pe stadion au fost instalate scaune pentru spectatori. La încheierea lucrărilor de renovare „tribunile” urmează a fi acoperite. Pentru iluminarea nocturnă a stadionului au fost instalaţi şi piloni metalici înalţi. Costul total al lucrărilor este de circa 300 mii de lei, cheltuieli suportate de Primăria Moleşti şi de Consiliul raional Ialoveni.


7 июл. 2011 г.

Primăria Moleşti premiază tinerii activi din localitate

Moleşti este printre puţinile localităţi din raionul Ialoveni şi una din puţinele din Republica Moldova, unde primăria alocă un număr anumit de burse pentru cei mai buni elevi ai liceului, nu a fost o excepţie nici anul de învăţământ 2010-2011. Susţinerea tinerilor activi a fost arătată şi absolvenţilor anului curent, primăriaoferindu-le ca cadou, pentru absolvirea cu succes a liceului, 3 zile de odihnă la Vadul lui Vodă.
Deja de 10 ani, primăria alocă un număr anumit de burse pentru cei mai buni elevi ai liceului. Pentru a stimula elevii activi, ce obţin rezultate strălucite atât la învăţătură, cât şi-n cadrul diverselor concursurilor, fie ele raionale, republicane sau internaţionale, primarul satului Moleşti, Mihai Catan, acum câţiva ani, consultându-se cu colectivul pedagogic al liceului, au decis să fie acordate burse de merit acestor elevi. Iniţial, primeau bursă doar cinci dintre cei mai buni elevi, iar suma ajungea până la 70 de lei. În prezent, 20 de elevi beneficiază de bursă, iar valoarea acesteia este de până la 120 de lei.

6 июл. 2011 г.

Proiectele tinerilor schimbă aspectul liceului din Moleşti

Grupul de iniţiativă „L'Avenir” din satul Moleşti finisează implementarea proiectului „Renovarea şi amenajarea teritoriului liceului din localitate. Amenajarea acestei zone este necesară nu doar pentru tinerii din liceu, dar şi pentru toţi locuitorii satului, deoarece, la moment, nu există un alt loc public de odihnă în raza localităţii.