7 июл. 2011 г.

Primăria Moleşti premiază tinerii activi din localitate

Moleşti este printre puţinile localităţi din raionul Ialoveni şi una din puţinele din Republica Moldova, unde primăria alocă un număr anumit de burse pentru cei mai buni elevi ai liceului, nu a fost o excepţie nici anul de învăţământ 2010-2011. Susţinerea tinerilor activi a fost arătată şi absolvenţilor anului curent, primăriaoferindu-le ca cadou, pentru absolvirea cu succes a liceului, 3 zile de odihnă la Vadul lui Vodă.
Deja de 10 ani, primăria alocă un număr anumit de burse pentru cei mai buni elevi ai liceului. Pentru a stimula elevii activi, ce obţin rezultate strălucite atât la învăţătură, cât şi-n cadrul diverselor concursurilor, fie ele raionale, republicane sau internaţionale, primarul satului Moleşti, Mihai Catan, acum câţiva ani, consultându-se cu colectivul pedagogic al liceului, au decis să fie acordate burse de merit acestor elevi. Iniţial, primeau bursă doar cinci dintre cei mai buni elevi, iar suma ajungea până la 70 de lei. În prezent, 20 de elevi beneficiază de bursă, iar valoarea acesteia este de până la 120 de lei.

Directorul liceului din localitate, doamna Svetlana Catan a remarcat că: „Copiii au devenit mai interesaţi de lecţii, în urma acordării acestor burse de merit. Fiecare dintre ei vrea să acumuleze un punctaj cât mai mare, pentru a intra în posesia bursei oferite de primărie”. 

Pentru a selecta elevii, ce vor beneficia de bursă, are loc o adunare a consiliului pedagogic, ce se întruneşte pentru aceasta, de 2 ori pe an, la începutul anului şcolar şi respectiv, la mijlocul lui, adică după primul simestru. Elevii beneficiari sunt selectaţi după un algoritm bine stabilit, luându-se în consideraţie atât rezultatele la învăţătură, cât şi participarea acestor elevi la concursuri, competiţii, la nivel local, raional, republican şi chiar internaţional. Fiecare elev primeşte în dependenţă de aceste rezultate un anumit punctaj, conform căruia se creează această listă a elevilor bursieri. Printre activităţile extraşcolare ale elevilor se numără activarea la postul local de radio ,,Vocea Elevului", al liceului, ansamblul de dansuri folclorice, care anul trecut a vizitat oraşul Ploieşti, staţiunea montană Poiana Braşov, practic în fiecare an ansamblul de dansuri folclorice este oaspete de onoare la Ziua oraşului Măgureni, judeţul Prahova.

Bursa este acordată pe o perioadă de nouă luni – cât ţine anul de învăţământ.

Комментариев нет:

Отправить комментарий