30 июл. 2011 г.

La Moleşti au fost renovate terenurile de sport

Circa 300 miii de lei au fost cheltuiţi din bugetul Primăriei Moleşti şi din bugetul raional pentru lucrările de modernizare la cele două terenuri sportive din Moleşti. Este vorba despre stadionul adiacent liceului şi cel mare, pe care îşi dispută meciurile, echipa „Steaua” Moleşti, în cadrul Campionatului raional la fotbal.

La sfârşitul lunii mai, cele două stadioane ale satului Moleşti au suferit modificări esenţiale. Stadionul mare al satului, unde se joacă toate meciurile importante pentru sat, a fost reîngrădit. Gardul de plasă metalică, menit pentru a opri mingile trimise înafara terenului nu mai fusese schimbat de zeci de ani. Astfel, au fost puşi stâlpi metalici, cu înălţimea de peste 4 metri, pe care a fost instalată plasa metalică, de o calitate mai bună, faţă de cea precedentă. De asemenea, pe stadion au fost instalate scaune pentru spectatori. La încheierea lucrărilor de renovare „tribunile” urmează a fi acoperite. Pentru iluminarea nocturnă a stadionului au fost instalaţi şi piloni metalici înalţi. Costul total al lucrărilor este de circa 300 mii de lei, cheltuieli suportate de Primăria Moleşti şi de Consiliul raional Ialoveni.


Stadionul adiacent liceului, pe care de obicei se desfăşoară orele de educaţie fizică în perioada caldă a anului, la fel a fost amenajat. În jurul mini-terenului de fotbal, a celui de de volei şi o gropii de nisip pentru sărituri în lungime a fost instalat un gard din plasă metalică. Deseori se putea observa cum pasc animalele pe terenul şcolii, acum însă acest lucru nu mai este posibil. Au fost instalate porţi metalice, ceea ce a rezolvat o mai veche problemă a acestui stadion şi anume - stricarea porţilor de lemn, de la şuturile tinerilor microbişti. Mini-terenul de fotbal urmează să acoperit cu un covor artificial, în cadrul unui proiect ulterior.

Astfel, visul de mai mulţi ani al moleştenilor pasionaţi de sport şi-a văzut realizarea. Toate aceste schimbări nu au decât să bucure amatorii de sport din localitate. La meciurile echipei „Steau” Moleşti, din cadrul Campionatului raional de fotbal, vin mai mulţi spectatori, având de câştigat şi spectacolul fotbalistic. Deja se observă cum copiii îşi petrec cu mult mai mult timp pe stadion, cum învaţă să joace în echipă, cum şutează spre poartă, în speranţa de-a marca un gol, visând la un viitor în lumea sportului.








Комментариев нет:

Отправить комментарий