6 июл. 2011 г.

Proiectele tinerilor schimbă aspectul liceului din Moleşti

Grupul de iniţiativă „L'Avenir” din satul Moleşti finisează implementarea proiectului „Renovarea şi amenajarea teritoriului liceului din localitate. Amenajarea acestei zone este necesară nu doar pentru tinerii din liceu, dar şi pentru toţi locuitorii satului, deoarece, la moment, nu există un alt loc public de odihnă în raza localităţii.


Grupul de iniţiativă „L'Avenir”, care se traduce din franceza „Viitorul”, este format din elevi, participanţi la numeroase festivaluri şi concursuri, deţinători ai locurilor premiante. În frunte cu eleva Elena Constantinov, ei s-au angajat să implimenteze proiectul, finanţat de Fondul pentru Tineri Ialoveni, care prevede amenajarea teritoriului din curtea liceului (Blocul A), Acest loc este situat în chiar în centrul satului, lânga casa de cultură şi primărie.

Primul pas pentru realizarea obiectivelor proiectului a fost încheierea unui contract de muncă cu un meşter din localitate. După începerea lucrărilor de amenajare, grupul de iniţitivă a urmat cu stricteţe obiectivele proiectului, supravegheaţi de mentorul grupului, pentru a se încadra în timp  şi pentru a efectua calitativ lucrărilr. Astfel, timp de o zi, au fost instalate cele 5 bănci şi cele 5 urne de gunoi, fiind respectată o simetrie, pentru a nu strica aspectul estetic al curţii liceului, care a beneficiat anul trecut de renovare.



Pentru realizarea proiectului de la Moleşti, din Fondul pentru Tineri Ialoveni a fost alocată suma de 8 mii de lei. Nu au rămas indiferenţi nici agenţii economici, de la care a fost colectată o sumă în jur de 2 mii de lei. Părinţii elevilor din liceu, care formează Asociaţia „Speranţa”, au contribuit şi ei cu 1500 de lei. Suma adunată a ajuns doar pentru procurarea şi instalarea băncilor şi urnele de gunoi. Cu aportul primăriei, urmează a fi construit un foişor în curtea liceului. Construcţia acestuia este estimată la circa 10 mii de lei.

Implementarea acestui proiect a rezolvat una din cele mai mari probleme ale tinerilor din Moleşti. Aceştea nu aveau un loc amenajat pentru plimbări, întâlniri sau pur şi simplu pentru petrecerea timpului în aer liber. 




Комментариев нет:

Отправить комментарий